Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:4 silnejšie plátky bravčového stehna, 100-150 g olomouckých tvarôžkov, 1 vajce, hladká múka, strúhanka, soľ, olej Do plátkov mäsa vyrežeme kapsu, zľahka ich naklepeme a kapsu naplníme tvarô...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg čerstvých kiwi, 1 zväzok čerstvej mäty, 5 lyžíc medu z bazových kvetov, 2 plátky želatíny, 1⁄2 limetky, štipka morskej soli Želatínu namočíme do studenej vody. Kiwi olúpeme, pokrájame a rozmixujeme n...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g bravčového chrbta, 80 g masti, korenie, rasca, 30 g múky, 40 g cibule Z bravčového chrbta bez kože nakrájame kotlety, na tučnejšej strane je troš...
Potrebujeme tieto suroviny:3 syry s bielou plesňou, 5 vajec, 50 g cibule, 2 PL strúhanky, 1 PL zeleninovej koreniacej zmesi, ¼ ČL mletého čierneho korenia, pažítku, 100 g mäkkej salámy, tuk Syr postrúhajte na hrubšom strúhadle. Pridajte vajcia, na drobno pokrájanú ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g kuracieho mäsa, 1 cibuľa, šunka, paradajky, horčica Mäso nakrájame na plátky, naklepepe, potrieme horčicou, dáme na ne plátky š...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g kalerábu, pol cibule, 5 g rastlinného tuku, soľ, rasca, ocot, 2 g cukru Cibuľu nakrájame nadrobno a zľahka osmažíme na tuku. Kaleráb olúpeme, nastr...
Potrebujeme tieto suroviny:4 jelenie steaky (po 150 g), 1 cibuľa, 100 g masla, 2 lyžice smotany, 350 ml červeného vína, soľ, 5 guličiek jalovca Steaky zľahka naklepeme, vložíme do červeného vína, pridáme jalovec a nechá...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g suchého hrachu, maslo, 1 strúčik cesnaku, majorán, soľ Vopred namočený hrach zalejeme čerstvou vodou a v tlakovom hrnci uvaríme do...
Potrebujeme tieto suroviny:350 g kaprieho filety, 1 cibuľa, 1 žĺtok, soľ, mletá rasca, mleté čierne korenie, pol lyžičky sladkej mletej papriky, horčica, tabasco, kečup, citrónová šťava, zelená petržlenová vňať Kaprie mäso bez kože a kocočiek pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme nadr...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g zemiakov, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice oleja, 2 plechovky (po 850 ml) paradajok, 1 pór, 150 g točeného salámu, 1 plechovka (425 ml) veľkých bielych fazúľ, 1 plechovka (425 ml) červených fazúľ, soľ, biele korenie, majorán Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Olúpané cibule a cesnak nasekáme nadr...
|
|