Dnes je sobota, 30. marca, meniny má: Vieroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 g zemiakov, 250 g bryndze, 1 cibuľa, 1 lyžička mletej sladkej papriky, 2 l mlieka, 3 strúčiky cesnaku, soľ, rasca, bobkový list Zemiaky ošúpeme a pokrájame na menšie kúsky a uvaríme v malom množstve osol...
Potrebujeme tieto suroviny:60 ml limetkovej šťavy, 1 l chladeného zázvorového piva, 250 ml chladené vanilkovej vodky, 8 tenkých plátkov limetky, drvený ľad Do pohárov rozdelíme vodku, pridáme šťavu z limetky a drvený ľad, dolejeme ...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g jahôd, 200 g marhúľ, 2 dcl mlieka, 2 dcl acidofilného mlieka, 1 dcl zahusteného sladkého mlieka, niekoľko jahôd na ozdobenie Marhule rozkrojíme, zbavíme kôstok, dáme do mixéra, pridáme polovicu obyčaj...
Potrebujeme tieto suroviny:huby, sůl, voda Huby očistíme, pokrájame a povaríme 3 minúty. Potom ich scedíme a ihneď pre...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, olivový olej, cibuľa, mrkva, zeler, hrášok, kukurica, sterilizované uhorky, soľ, majonéza Uvarené zemiaky v šupke ošúpeme a nakrájame alebo pretlačíme na menšie kock...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg čerstvých trniek, 1 kg cukru, 0,5 l vody, 6 kusov škorice, malá hrsť klinčekov Trnky asi 3 minúty povaríme, scedíme a nasypeme do pohárov. Z cukru, vody, ...
Potrebujeme tieto suroviny:15 zemiakov, 125 g bryndze, kyslá smotana, strúhaný syr, 2 lyžičky masla, soľ, pažítka Zemiaky umyjeme a aj so šupkou uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky vy...
Potrebujeme tieto suroviny:5 vajec, 5 paradajok, 1 cibuľa, 1 kyslá smotana, pol malej majolky, soľ, ocot, práškový cukor, pažítka Uvarené vajcia nakrájame na kocky, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a para...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g špenátu, 150 g šunky, 3 vajcia, 40 g masla, 1 dcl smotany, soľ, olej Očistený, umytý špenát sparíme vriacou vodou a pokrájame. Z bielkov ušľahám...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g húb, 200 g bravčového mletého mäsa, 2 vajcia, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžica hladkej múky, soľ, čierne korenie, rasca, karí, olej, tatárska omáčka Huby nakrájame, pridáme rascu a korenie a dusíme vo vlastnej šťave. Potom p...
|
|