Dnes je sobota, 20. apríla, meniny má: Marcel NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 kg teľacieho stehna, 100 g masla, soľ, vývar Mäso sprudka osmažíme zo všetkých strán na rozpálenom masle, osolíme, podle...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g hladkej múky, 120 g masla, 120 ml smotany na šľahanie, 1 žĺtok, 1 vajce na potretie, na krém: 250 ml mlieka + 250 g masla + 1 sáčok vanilkového pudingu + 120 g práškového cukru + pol sáčku vanilkového cukru + 1 žĺtok Maslo necháme vonku, aby zmäklo. Potom z prísad vypracujeme vláčne cesto a ...
Potrebujeme tieto suroviny:8 vajec uvarených natvrdo, 300 g vareného údeného mäsa, 200 g nastrúhaného syra, 1 téglik kyslej smotany, 2 žĺtky Uvarené vajcia nakrájame na plátky a údené mäso na malé kocky. Do vymastené...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g ryže, 200 ml vína, 1/2 cibu1e, 30 g eidamu, 30 g enciánu, 30 g Nivy, 30 g parmezánu, olej, vývar, 150 ml mlieka Na panvici opražíme do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľku. Prisypeme umytú...
Potrebujeme tieto suroviny:1 avokádo, štvrť cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 vajce natvrdo, soľ, mleté čierne korenie, 50 g tvrdého syra Avokádo pozdĺžne rozrežeme, odstránime kôstku, z oboch polovíc vydlabeme du...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kolená, 50 g slaniny, 1 cibuľa, koreňová zelenina, 80 g masla, bobkový list, 1 zrnko jalovca, 3 zrnká nového korenia, štipka tymianu, kúsok citrónovej kôry, soľ Kolená vykostíme a prešpikujeme slaninou. Na masle opražíme pokrájanú zelen...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg polohrubej múky (alebo hladkej + polohrubej), 1,5 lyžičky soli, 20 dkg cukru, 1 vanilkový cukor, citrónová kôra, mandle, hrozienka, 20-25 dkg tuku, 3 žĺtky, 5 dkg droždia, 0,5 l vlažného mlieka Do múky vmiešame všetky sypké prísady a dobre premiešame. Z trochy mlieka, ...
Potrebujeme tieto suroviny:280 g hladkej múky, 180 g práškového cukru, 120 g masla, žĺtky, citrón, vajce na potretie, lieskové oriešky, tuk Spracujeme múku s cukrom a maslom, pridáme žĺtky, citrónovú kôru a šťavu a ...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g miešanej zeleniny (mrkva + petržlen + kel + karfiol + hrášok + kaleráb), 60 g tuku, 1 malá cibuľa, 0,5 dcl mlieka, 1 žltok, 2,5 l vody, 30 g múky, soľ, petržlenová vňať Na 30 g tuku udusíme na tenké rezance pokrájanú zeleninu a cibuľu, zalejeme...
Potrebujeme tieto suroviny:350 g hrachu (môže byť aj mrazený), 1 l hovädzieho vývaru, 300 g zemiakov, soľ, čierne korenie, majorán, 3 strúčiky cesnaku, 8 kokteilových párkov, biely chlieb, 2 lyžice oleja Hrach umyjeme a namočíme deň vopred do studenej vody. Druhý deň vodu zlejem...
|
|