Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:bravčová panenka, sušený cesnak, banán, pór, soľ, mleté čierne korenie, olej Mäso nakrájame na asi centimeter hrubé plátky, jemne naklepeme, osolíme, ok...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g sójových bôbov, 200 g slaniny, 2 cibule, 1 l vývaru, 100 g šampiňónov, 2 dcl smotany, rasca, olej, soľ Sójové bôby namočíme cez noc a druhý deň uvaríme. Slaninu orestujeme s cibu...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 8 hláv bedle vysokej, 1 cibuľa, 2 vajcia, smotana na varenie 12%, soľ, čierne mleté korenie, rasca, majorán Zemiaky nakrájame na kolieska a uvaríme v osolenej vode (asi 10 minút). Na ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g bôčika, 150 g tvrdého syra, 1,5 dcl mlieka, 1 vajce, strúhanka, soľ, mleté čierne korenie, tuk Mäso zomelieme, zmiešame so strúhaným syrom, pridáme vajce a mlieko, osolím...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 l mlieka, 1 balíček vanilkového pudingu, 4 lyžice krupicového cukru, 250 g odtučneného tvarohu Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme klasický vanilkový puding. Ešt...
Potrebujeme tieto suroviny:4 rezne hovädzej roštenky po 150 g, 1 kyslá uhorka, 100 g čerstvých šampiňónov, 0,5 dcl bieleho vína, 4 lyžice kečupu, 2 dcl smotany na šľahanie, 40 g masla, olej, soľ, mleté čierne korenie Očistené a odblanené mäso jemne naklepeme, potrieme olejom a necháme 1 deň ...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g kapra, 100 g hríbov nakladaných v octe, cibuľa, 250 ml kyslej smotany, 60 g masla, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list Porcie kapra osolíme, okoreníme a opečieme na rozpustenom masle. Pridáme bo...
Potrebujeme tieto suroviny:ryža, cibuľa, sterilizovaný hrášok, sterilizovaná červená kapia, sterilizovaná kukurica, olej, čierne korenie Ryžu uvaríme tak, aby sa rozpadávala, pokvapkáme ju olejom a necháme vychla...
Potrebujeme tieto suroviny:8 párkov, 12 dkg ementálu, 8 väčších plátkov anglickej slaniny, olej Opláchnuté párky prehrejeme nad parou, potom ich osušíme a po dĺžke nakrojí...
Potrebujeme tieto suroviny:1 konzerva tresčej pečene, 1 pór, 1 mrkva, 20 g čerstvého zázvoru, rybací vývar, 1 citrón, 20 g kaparov, 2 cl bieleho vína, 1 lyžica ustricovej omáčky, tenké ryžové rezance Na tuku z tresčej pečene orestujeme pór, mrkvu a zázvor. Pridáme ustricovú ...
|
|