Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:540 g polohrubej múky, 360 g tuku na pečenie, 1 smotana na šľahanie, na plnku: 150 g mletých vlašských orechov + 150 g mletého cukru + 1 bielok + trocha rumu + vajce na potretie Do misy dáme múku, nastrúhame na strúhadle tuk, nalejeme šľahačku a vypracu...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg kapra, 1 kg zemiakov, 1 veľká cibuľa, 2-3 paradajky, 2 dcl smotany, soľ, mletá červená paprika Kapra pokrájame a osolíme. Na masti upražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pri...
Potrebujeme tieto suroviny:50 g zeleru, 50 g cvikly, 50 g póru, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, 50 g bieleho jogurtu, 20 g eidamu Zeler a cviklu uvaríme do polomäkka, potom pokrájame na malé kocky, pridáme...
Potrebujeme tieto suroviny:2 veľké zelery, 100 g hladkej múky, 3 vajcia, 4 lyžice mlieka, 1 lyžica octu, 200 g strúhanky, 150 g tuku na vyprážanie, soľ Zeler olúpeme, umyjeme a dáme variť do osolenej vody s trochou octu. Uvaren...
Potrebujeme tieto suroviny:5 plátkov šunky, 1 rozotierateľný syr, 6 lyžice chrenu, 3 rožky Plátky šunky potrieme syrom rozmiešaným s chrenom, stočíme do rúrky a nechá...
Potrebujeme tieto suroviny:1 králik, 4 strúžiky cesnaku, 250 ml kečupu, sójová omáčka, worcestr, soľ, čierne korenie, chilli korenie Králika naporcujeme, zalejeme zmesou, ktorú pripravíme tak, že zmiešame vše...
Potrebujeme tieto suroviny:1 údené koleno (asi 0,5 kg), 250 g párkov, 250 g suchého žltého lúpaného poleného hrachu, 250 g mrkvy, 2 veľké cibule, 250 g kalerábu, 250 g zemiakov, 2 stopky zeleru, 3 celé klinčeky, 1 l vody, 500 ml svetlého piva, 1 lyžička horčice, zväzok petržlenovej vňate Mrkvu, cibuľu, kaleráb, zemiaky a zeler pokrájame na kocky. Hrach opláchnem...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g bravčového karé bez kostí, 1 cibuľa, 40 g masti, 4 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, mäsový vývar, soľ, na omáčku: 30 g masti + 40 g hladkej múky + mäsový vývar + 100 g šípok + 1 čajová lyžička cukru + citrónová šťava + soľ Karé bez kostí vcelku prudko opečieme v rozohriatej masti zo všetkých strán...
Potrebujeme tieto suroviny:8 jabĺk, med, 1 pohárik bieleho vína Jablká umyjeme, osušíme, odstránime jadrovníky a vzniknutý otvor naplníme m...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g ryže arborio, 400 g jahôd, 2 jarné cibuľky, 2 lyžice masla, 1 dcl bieleho vína, soľ, cca 800 ml zeleninového vývaru, trocha strúhaného parmezánu, trocha vaječného likéru, čerstvé jahody na ozdobu Jarné cibuľky očistíme, nakrájame nadrobno a opražíme na masle. Pridáme k n...
|
|