KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek Na recept pstruh s mandľovou omáčkou potrebujeme tieto suroviny: • 4 pstruhy • 150 g cibule • soľ • štipka mletého čierneho korenia • 2 strúčiky cesnaku • 50 g lúpaných mandlí • 50 g paradajkového pretlaku • 80 g oleja • 20 g hladkej múky • citrón • 1 dcl bieleho vína Recept pstruh s mandľovou omáčkou pripravíme takto:
Pstruhy osolíme a opečieme po oboch stranách na polovici oleja a potom ich vyberieme. Do výpeku pridáme zvyšok oleja, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, opražíme, zaprášime múkou a vymiešame svetlú zápražku. Tú potom zriedime vínom a trochou vody, dobre povaríme, okoreníme a precedíme, pokvapkáme citrónom, pridáme paradajkový pretlak a lúpané mandle nakrájané na rezance. Pstruha s mandľovou omáčkou podávame s ryžou. V našej kuchárke bolo okrem receptu Pstruh s mandľovou omáčkou nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Bravčová panenka s holandskou omáčkou Bravčové mäso so šípkovou omáčkou Bravčový rezeň s holandskou omáčkou Cestoviny s paradajkovou omáčkou Dusené kurča s bielou omáčkou Fettucine s hubami a paradajkovou omáčkou Hovädzie s estragónovou omáčkou Kuracie prsia so syrovou omáčkou Makaróny s orechovou omáčkou Pečené zemiaky s omáčkou na francúzsky spôsob Pečený pstruh s mandľami Pečený pstruh so slaninou, cesnakom a rozmarínom Plnené papriky s paradajkovou omáčkou Prírodné bravčové rezne s tmavou cibuľovou omáčkou Pstruh na hubách Pstruh na mlynársky spôsob Pstruh na rošte Pstruh na šalvii Pstruh na tokajskom víne Pstruh na víne Pstruh so slaninkou Pstruhy so syrom Sicílske ryžové knedličky s rajčinovou omáčkou Stratené vajcia s horčicovou omáčkou Špagety s chilli omáčkou Špagety s paradajkovou omáčkou II Špargľa s holandskou omáčkou Špargľa so smotanovou omáčkou Tefteli s uhorkovou omáčkou Tvarohové noky s ovocnou omáčkou Úhor s čertovou omáčkou Zeler s hubovou omáčkou Zemiaky s hubovou omáčkou Zubáč s cibuľovou omáčkou pstruh s mandľovou omáčkou, recept, hlavné jedlá |
|