Dnes je sobota, 30. septembra, meniny má: Jarolím
Piešťanský závitokKategória: hlavné jedlá, teľacie mäsoHodnotenie receptu:   Na recept piešťanský závitok potrebujeme tieto suroviny: • 400 g teľacieho stehna • 40 g údenej slaniny bez kože • 40 g ryže • 40 g cibule • 1 vajce • 60 g zeleru • 40 g petržlenu • 60 g mrkvy • čierne korenie • nové korenie • bobkový list • 40 g hladkej múky • 2 dcl smotany • 1 dcl mlieka • 60 g tuku • 30 g masla • citrón • soľ • voda • 1 dcl bieleho vína. Recept piešťanský závitok pripravíme takto: Teľacie stehno nakrájame na rezne (plátky), zľahka naklepeme, osolíme a naplníme plnkou. Plnku pripravíme tak, že časť koreňovej zeleniny nakrájame na rezance, podusíme na údenej slanine, osolíme, okoreníme a spojíme vajcom. Primiešame nie celkom dovarenú ryžu. Plnkou naplnené rezne zvinieme, spevníme špáradlom a dusíme na zeleninovom základe do mäkka. Mäkké závitky vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vodou a povaríme. Omáčku pretlačíme sitom (prepasírujeme), pridáme mlieko, prevedieme varom, dochutíme citrónom, octom, bielym vínom a pred podávaním zjemníme smotanou a maslom. Piešťanský závitok podávame s ryžou.
piešťanský závitok, recept, hlavné jedlá Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2023 CBMonitor.cz Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!