Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je pondelok, 14. októbra, meniny má: Boris

Piešťanský závitok

Kategória: hlavné jedlá, teľacie mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept piešťanský závitok potrebujeme tieto suroviny:

   • 400 g teľacieho stehna
   • 40 g údenej slaniny bez kože
   • 40 g ryže
   • 40 g cibule
   • 1 vajce
   • 60 g zeleru
   • 40 g petržlenu
   • 60 g mrkvy
   • čierne korenie
   • nové korenie
   • bobkový list
   • 40 g hladkej múky
   • 2 dcl smotany
   • 1 dcl mlieka
   • 60 g tuku
   • 30 g masla
   • citrón
   • soľ
   • voda
   • 1 dcl bieleho vína.
Recept piešťanský závitok pripravíme takto:
Teľacie stehno nakrájame na rezne (plátky), zľahka naklepeme, osolíme a naplníme plnkou. Plnku pripravíme tak, že časť koreňovej zeleniny nakrájame na rezance, podusíme na údenej slanine, osolíme, okoreníme a spojíme vajcom. Primiešame nie celkom dovarenú ryžu. Plnkou naplnené rezne zvinieme, spevníme špáradlom a dusíme na zeleninovom základe do mäkka. Mäkké závitky vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, popražíme, zalejeme vodou a povaríme. Omáčku pretlačíme sitom (prepasírujeme), pridáme mlieko, prevedieme varom, dochutíme citrónom, octom, bielym vínom a pred podávaním zjemníme smotanou a maslom. Piešťanský závitok podávame s ryžou.





piešťanský závitok, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2019 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!