Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je nedeľa, 16. februára, meniny má: Ida, Liana

Parížske srdiečka

Kategória: sladkosti, valentýnske jedlá

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept parížske srdiečka potrebujeme tieto suroviny:

   • 100 g marcipánu
   • 50 g práškového cukru
   • kôra a šťava z jedného citróna
   • 1 vajce
   • 100 g zmäknutého masla
   • 100 g hladkej múky
   • 80 g jemného kukuričného škrobu
   • 1 lyžička prášku do pečiva
   • na náplň: 3 lyžice ovocného džemu + 1 lyžice rumu
Recept parížske srdiečka pripravíme takto:
Marcipán, cukor, kôru, citrónovú šťavu, vajcia a maslo rozmixujeme dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom a kypriacim práškom a riadne premiešame. Cestom naplníme cukrársky sáčok so zdobiacou trubičkou a na plech vyložený papierom na pečenie tvoríme srdiečka. Upečieme v predhriatej rúre pri 180°C (asi 10 minút) a necháme vychladnúť. Náplň pripravíme tak, že džem s rumom vymiešame dohladka. Týmto džemom zlepujeme dve srdiečka k sebe a povrch zľahka poprášime práškovým cukrom.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Parížske srdiečka nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Anízové srdiečka   Francúzske srdiečka   Hrozienkové srdiečka  


parížske srdiečka, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2020 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!