![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je pondelok, 25. septembra, meniny má: Vladislav ![]() • 100 g marcipánu • 50 g práškového cukru • kôra a šťava z jedného citróna • 1 vajce • 100 g zmäknutého masla • 100 g hladkej múky • 80 g jemného kukuričného škrobu • 1 lyžička prášku do pečiva • na náplň: 3 lyžice ovocného džemu + 1 lyžice rumu Recept parížske srdiečka pripravíme takto:
Marcipán, cukor, kôru, citrónovú šťavu, vajcia a maslo rozmixujeme dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom a kypriacim práškom a riadne premiešame. Cestom naplníme cukrársky sáčok so zdobiacou trubičkou a na plech vyložený papierom na pečenie tvoríme srdiečka. Upečieme v predhriatej rúre pri 180°C (asi 10 minút) a necháme vychladnúť. Náplň pripravíme tak, že džem s rumom vymiešame dohladka. Týmto džemom zlepujeme dve srdiečka k sebe a povrch zľahka poprášime práškovým cukrom. V našej kuchárke bolo okrem receptu Parížske srdiečka nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Anízové srdiečka Francúzske srdiečka Hrozienkové srdiečka parížske srdiečka, recept, sladkosti |
|