![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je pondelok, 25. septembra, meniny má: Vladislav ![]() • 450 g pšeničnej múky • 250 ml mlieka • 1 vajce • 25 g kvasníc • 350 g hustého slivkového džemu • 2 lyžičky cukru • soľ • 1-2 lyžičky rastlinného oleja Recept parené buchty pripravíme takto:
Trošku zohrejeme mlieko, len aby malo vyšiu ako izbovú teplotu. Rozpustíme kvasnice v približne polovici mlieka, pridáme zostávajúce mlieko, múku, vajcia, cukor a soľ, rozšľaháme, cesto zakryjeme a necháme 30-40 minút, kým nenarastie do približne dvojnásobnej veľkosti. Potom cesto rozvaľkáme, aby bolo tenké cca 7 mm, a rozkrájame na 24 štvorcových kúskov. Na ne dáme trocha džemu, poskladáme kraje a nakoniec spojíme celé. Položíme buchty na plochu posypanú múkou zlepenou časťou dole, zakryjeme suchou utierkou a necháme odpočívať aspoň 20 minút. V kastróle dáme variť 2 poháre vody, vložíme parák nad vriacu vodu a natrieme ho nejakým rastlinným olejom, aby sa nám k nemu buchty neprilepili. Položíme buchty do paráka, echáme medzi nimi miesto, aby mohli narásť, a varíme ich nad parou 20 minút (počas varenia neodkrývame , inak buchty nenarastú a budú tvrdé). Po 20 minútach buchty vyberieme, pričom každú prepichneme vidličkou. Parené buchty servírujeme napríklad s čokoládovým pudingom alebo môžeme ich podávať s rozpusteným maslom a posypať škoricou a práškovým cukrom. V našej kuchárke bolo okrem receptu Parené buchty nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Chalupárske buchty parené buchty, recept, sladkosti |
|