KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 20. apríla, meniny má: Marcel Na recept mäsový koláč so špenátom potrebujeme tieto suroviny: • 200 g mletého mäsa (hovädzie a bravčové pol na pol) • 400 g čerstvého špenátu • 1 vajce • 1 hrnček hovädzieho vývaru • 1/2 hrnčeka nastrúhaného výraznejšieho syra • 1 lyžička oleja • 2 lyžice masla • lístkové cesto • 1/2 lyžičky rasce • 1/2 lyžičky oregana • 1/2 lyžičky pálivej papriky • 1/2 lyžičky granulovaného cesnaku • 1/2 lyžičky granulovanej cibule • 1/2 lyžičky bylinkového korenia • soľ • čierne korenie Recept mäsový koláč so špenátom pripravíme takto:
Mleté mäso osmažíme na panvici, počas vyprážania ho rozdrobíme. Špenát veľmi starostlivo prepláchneme a na pare ho osolený povaríme minútu. K osmaženému mletému mäsu prilejeme vývar rozmiešaný s rascou, oreganom, paprikou, cesnakom, cibuľou a nahrubo nadrveným bylinkovým korením a varíme, kým sa tekutina úplne neodparí. Bielok so štipkou soli ušľaháme do tuhej meny, potom primiešame postupne žĺtok, nastrúhaný syr a špenát a ešte vmiešame mäso. Dochutíme korením a soľou podľa potreby. Pekáč vymastíme olejom, rozložíme v ňom jeden plát lístkového cesta, na neho dáme plnku, posypeme nastrúhaným maslom a všetko starostlivo prikryjeme druhým plátom cesta. Mäsový koláč so špenátom vložíme do rúry rozpálenej na 200 stupňov a pečieme približne štyridsať minút (povrch koláča by mal hnednúť). Po upečení necháme desať minút odpočinúť a následne horúci podávame. V našej kuchárke bolo okrem receptu Mäsový koláč so špenátom nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Cibuľový koláč s údeným mäsom Jarný mrkvový koláč Kapustový koláč Kysnutý koláč z bryndze Omeleta s čerstvým špenátom mäsový koláč so špenátom, recept, predkrmy |
|