![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 09. decembra, meniny má: Izabela ![]() • 1 kg polohrubej múky • 150 g rastlinného masla • 30 g droždia • 250 ml mlieka • 3 žĺtky • 120 g práškového cukru • pol lyžičky soli • 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry • tuk na vymastenie plechu • vajce na potretie Recept kysnuté korbáče pripravíme takto:
Z vajcia, 2 lyžíc mlieka, lyžice cukru a lyžice múky urobíme kvások. Akonáhle kvások vzíde, pridáme doň zvyšný múku a cukor, rozpustený tuk, mlieko so žĺtkami a soľou, strúhanú citrónovú kôru a všetko spracujeme v polotuhé cesto (môžeme pridať hrozienka a sparené olúpané mandle). Necháme ich dve hodiny kysnúť, potom vytvarujeme do niekoľkých korbáčov. Tie opäť necháme kysnúť, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme na vymastenom plechu v stredne vyhriatej rúre. V našej kuchárke bolo okrem receptu Kysnuté korbáče nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Bratislavské rožky z nekysnutého cesta kysnuté korbáče, recept, sladkosti |
|