Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek

Kurča á la sviečková

Kategória: hlavné jedlá, hydinové mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kurča á la sviečková potrebujeme tieto suroviny:

   • 1 kura
   • 100 g anglickej slaniny
   • 2 cibule
   • 2 vrecká mrazenej zeleniny pod sviečkovú
   • soľ
   • 8 guľôčok nového korenia
   • 8 guľôčok čierneho korenia
   • 4 bobkové listy
   • tymián
   • 2 lyžice octu
   • 300 ml smotany na varenie
   • 1-2 lyžice hladkej múky
   • olej
   • muškátový oriešok
Recept kurča á la sviečková pripravíme takto:
Kurča rozporcujeme, umyjeme a osušíme. Na dno pekáča nalejeme trochu oleja, kúsky kuraťa v ňom zo všetkých strán pretiahneme, osolíme, naukladáme do pekáča, poukladáme plátky slaniny, posypeme korením, nahrubo nakrájanou cibuľou, na kocky pokrájanú koreňovú zeleninou, priklopíme a dáme cez noc do chladničky. Druhý deň podlejeme vodou a upečieme. Mäkké mäso vyberieme z pekáča a uchováme v teple. Vyberieme bobkové listy a zvyšok obsahu pekáča rozmixujeme a precedíme do hrnca. Ak je zmes príliš hustá, zriedime vodou. V smotane rozmiešame múku, cez sitko prilejeme do hrnca a za občasného miešania povaríme asi 10 minút. Pred koncom varu dochutíme soľou, octom a strúhaným muškátovým orieškom. Mäso vložíme späť do omáčky. Podávame so žemľovou knedľou.





kurča á la sviečková, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!