Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 07. mája, meniny má: Monika

Králik po flámsku

Kategória: hlavné jedlá, králičie mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept králik po flámsku potrebujeme tieto suroviny:

   • 4 králičie stehná
   • 50 g údenej pancetty
   • 2 cibule
   • 2 strúčiky cesnaku
   • 200 g sušených sliviek
   • 1 dcl brandy
   • 0,25 l kuracieho vývaru
   • 2 lyžice hladkej múky
   • 0,5 l piva
   • kúsok masla
   • soľ
   • čierne korenie
   • čerstvý tymián
   • 3 bobkové listy
Recept králik po flámsku pripravíme takto:
Slivky namočíme do brandy nariedeného troškou teplej vody. Stehná osolíme a okoreníme. Na rozohriatom masle opražíme na plátky nakrájanú cibuľu. Až cibuľa začne zlatnúť, vyberieme ju, na výpeku opečieme stehná z oboch strán a vyberieme. Dáme späť opraženú cibuľu, pridáme cesnak nakrájaný na plátky a na prúžky nakrájanú slaninu a za stáleho miešania restujeme. Potom pridáme múku, zase orestujeme, pridáme bylinky, zalejeme vývarom, rozmiešame, pridáme slivky aj s nálevom a vrátime do hrnca mäso. Potom zalejeme pivom, chvíľku povaríme, prikryjeme a dáme na 1,5 hodiny do rúry (v polovici dusenia mäso obrátime). Hotové mäso vyberieme z omáčky, tú zredukujeme na správnu hustotu, pridáme kúsok studeného masla a vrátime späť stehná. Králika po flámsku podávame s varenými zemiakmi alebo s haluškami.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Králik po flámsku nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Kanadský králik   Králik na cesnaku a rozmarínu   Králik na čiernom pive   Králik na šalvii   Králik s plnkou   Králik so slaninkou   Utajený králik  


králik po flámsku, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2021 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!