Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je pondelok, 23. mája, meniny má: Želmíra

Karlovarský závin

Kategória: hlavné jedlá, teľacie mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept karlovarský závin potrebujeme tieto suroviny:

   • 700 g teľacieho mäsa zo stehna alebo pliecka
   • 100 g slaniny
   • 100 g šunky
   • 3 vajcia
   • 10 g masla
   • 2 kyslé uhorky
   • 40 g masti
   • 1 lyžica hladkej múky
   • soľ
Recept karlovarský závin pripravíme takto:
Mäso vykostíme, rozrežeme na plát, dobre naklepeme a osolíme. Potom naň rozložíme veľké plátky slaniny a šunky, na to rozotrieme praženicu, pripravenú z vajec a masla, a povrch posypeme nadrobno pokrájanou uhorkou. Mäso zvinieme, previažeme silnou niťou a dáme do pekáča na rozpálenú masť piecť (60 až 65 minút). Počas pečenia mäso otáčame, aby bolo zo všetkých strán červené, polievame šťavou a podlievame vriacou vodou. Mäkké mäso vyberieme, odstránime niť, pokrájame na plátky a uložíme na misu. Šťavu zaprášime múkou, podusíme, rozriedime polievkou alebo horúcou vodou, trocha povaríme a precedíme. Časť omáčky nalejeme na mäso, zvyšok dáme do omáčnika. Podávame so zemiakmi a s hráškom alebo s ryžou.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Karlovarský závin nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Bačovský závin s klobásou   Karlovarský guláš   Krkonošský zemiakový závin   Sekaná roláda na karlovarský spôsob  


karlovarský závin, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2022 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!