KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 29. marca, meniny má: Miroslav Na recept karlovarský závin potrebujeme tieto suroviny: • 700 g teľacieho mäsa zo stehna alebo pliecka • 100 g slaniny • 100 g šunky • 3 vajcia • 10 g masla • 2 kyslé uhorky • 40 g masti • 1 lyžica hladkej múky • soľ Recept karlovarský závin pripravíme takto:
Mäso vykostíme, rozrežeme na plát, dobre naklepeme a osolíme. Potom naň rozložíme veľké plátky slaniny a šunky, na to rozotrieme praženicu, pripravenú z vajec a masla, a povrch posypeme nadrobno pokrájanou uhorkou. Mäso zvinieme, previažeme silnou niťou a dáme do pekáča na rozpálenú masť piecť (60 až 65 minút). Počas pečenia mäso otáčame, aby bolo zo všetkých strán červené, polievame šťavou a podlievame vriacou vodou. Mäkké mäso vyberieme, odstránime niť, pokrájame na plátky a uložíme na misu. Šťavu zaprášime múkou, podusíme, rozriedime polievkou alebo horúcou vodou, trocha povaríme a precedíme. Časť omáčky nalejeme na mäso, zvyšok dáme do omáčnika. Podávame so zemiakmi a s hráškom alebo s ryžou. V našej kuchárke bolo okrem receptu Karlovarský závin nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Bačovský závin s klobásou Karlovarský guláš Krkonošský zemiakový závin Sekaná roláda na karlovarský spôsob karlovarský závin, recept, hlavné jedlá |
|