![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 30. septembra, meniny má: Jarolím ![]() • 330 g červenej šošovice • 1-2 stopkaté zelery • 1 väčšia mrkva • 1 strúčik cesnaku • 50 g strúhanky • petržlenová vňať • 1 lyžica kari • soľ • čierne korenie • trocha citrónovej kôry • olivový olej Recept kari karbonátky pripravíme takto:
Červenú šošovicu varíme vo vode cca 10 minút (kým nezmäkne). Potom zlejeme prebytočnú vodu. Stopkový zeler nakrájame na malé kocky a mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle. Cesnak prelisujeme a spolu so zeleninou rýchlo orestujeme na olivovom oleji. Šošovku rozdelíme na polovice. Prvý rozmixujeme na kašu a zmiešame ju s druhou polovicou šošovky as orestovanou zeleninou. Pridáme kari, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a citrónovú kôru, okoreníme a osolíme. Do tejto zmesi postupne pridávame strúhanku, kým zmes nie je pevná a tvarovateľná. Potom zo zmesi tvarujeme karbonátky, tie obalíme v strúhanke a vyprážame na olivovom oleji z každej strany dozlatista. Podávame so zemiakmi alebo s pečivom. V našej kuchárke bolo okrem receptu Kari karbonátky nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Altajské karbonátky Bravčové mäso na kari Brokolicové karbonátky Dánske karbonátky Fusilli con kari Hrachové karbonátky Hubové karbonátky Hydinová pečeň na kari Karbonátky dusené na víne Karbonátky plnené hermelínom Karbonátky plnené mozzarellou Karbonátky plnené syrom a anglickou slaninou Karbonátky plnené šampiňónmi Karbonátky s lečom Kari špagety Kuracie karbonátky so sušenými paradajkami Kuracie karbonátky so šampiňónmi Minikarbonátky Ovsené karbonátky Sliepka na kari Šampiňónové karbonátky Šošovica na kari kari karbonátky, recept, hlavné jedlá |
|