Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek

Kari karbonátky

Kategória: hlavné jedlá, mleté mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kari karbonátky potrebujeme tieto suroviny:

   • 330 g červenej šošovice
   • 1-2 stopkaté zelery
   • 1 väčšia mrkva
   • 1 strúčik cesnaku
   • 50 g strúhanky
   • petržlenová vňať
   • 1 lyžica kari
   • soľ
   • čierne korenie
   • trocha citrónovej kôry
   • olivový olej
Recept kari karbonátky pripravíme takto:
Červenú šošovicu varíme vo vode cca 10 minút (kým nezmäkne). Potom zlejeme prebytočnú vodu. Stopkový zeler nakrájame na malé kocky a mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle. Cesnak prelisujeme a spolu so zeleninou rýchlo orestujeme na olivovom oleji. Šošovku rozdelíme na polovice. Prvý rozmixujeme na kašu a zmiešame ju s druhou polovicou šošovky as orestovanou zeleninou. Pridáme kari, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a citrónovú kôru, okoreníme a osolíme. Do tejto zmesi postupne pridávame strúhanku, kým zmes nie je pevná a tvarovateľná. Potom zo zmesi tvarujeme karbonátky, tie obalíme v strúhanke a vyprážame na olivovom oleji z každej strany dozlatista. Podávame so zemiakmi alebo s pečivom.





kari karbonátky, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!