![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je utorok, 06. júna, meniny má: Norbert ![]() • 1 kg jelenieho mäsa • 1 cibuľa • soľ • mletá červená paprika • mleté čierne korenie • rozmarín • tymián • hladká múka • olej Recept jelení guláš pripravíme takto:
Na kocky nakrájané mäso dáme do pekáča, mierne osolíme, posypeme korením, pokvapkáme olejom, premiešame a necháme chvíľu odležať. Potom pridáme na štvrťky rozkrojenú cibuľu, mierne podlejeme vodou a v rúre pri 170-180°C upečieme domäkka. Počas pečenia mäso prelievame výpekom a podľa potreby podlejeme vodou. Hotové mäso vyberieme a uchováme v teple. Do výpeku dáme hladkú múku a krátko opražíme. Postupne za stáleho miešania pomaly prilievame vodu (len toľko, až dosiahneme požadovanej hustoty omáčky) a chvíľu povaríme, prípadne podľa potreby dochutíme. Do hotovej omáčky vrátime späť mäso. Jelení guláš podávame napríklad s zemiakovými knedľami. V našej kuchárke bolo okrem receptu Jelení guláš II nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Americký guláš Bačovský guláš z baranieho mäsa Baraní guláš Baraní guláš Baraní guláš so zeleninou Baraní pikantný guláš s fazuľou Bočikový guláš Bravčový guláš na víne Bravčový guláš s tatarkou Budejovický guláš Bulharský guláš Burgundský guláš Buřtguláš Cigánsky guláš Farebný bravčový guláš Farebný guláš Guláš flamendr Guláš s lečom Guláš Samuraj Guláš z hovädzieho chvosta Guláš z Kentucky Hovädzí guláš Hovädzí guláš Jadran Hovädzí guláš s červenou fazuľou Hovädzí guláš s jablkami Hovädzí kotlíkový guláš Hovädzí víkendový guláš Írsky baraní guláš Írsky jahňací guláš Jelení guláš Jelení steak na červenom víne Jemný teľací guláš s párkom Juhočeský guláš zo sumca Karlovarský guláš Karpatský guláš Konský guláš Konský guláš II Konský guláš s hubami Kotlíkový guláš Kotlíkový guláš II Krčmársky bravčový guláš Krivoklátsky guláš Letný guláš Mliečny guláš Morčací guláš so zeleninou a rozmarínom Pašerácký guláš Pečeňový guláš Pikantný hovädzie guláš Pivný guláš z hovädzích líčok Pivový guláš jelení guláš ii, recept, hlavné jedlá |
|