Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek

Jahodové venčeky

Kategória: sladkosti

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jahodové venčeky potrebujeme tieto suroviny:

   • 3/4 hrnčeka hrubej múky
   • 1 hrnček vody
   • 8 lyžíc masla
   • 4 vajcia
   • štipka soli
   • na krém: 1 hrnček roztlačených jahôd + 6 lyžíc práškového cukru + 2-3 lyžice stuženého tuku + pol kocky masla + pol kocky rastlinného masla
Recept jahodové venčeky pripravíme takto:
Vodu privedieme k varu a pridáme štipku soli a maslo. Až sa začne voda variť, pomaly do nej sypeme múku a miešame, až je cesto hladké, lesklé a nelepí sa na varechu ani na dno nádoby. Potom dáme dole z ohňa a necháme vychladnúť. Do vlažného cesta zapracujeme postupne po jednom vajcia a cesto dobre prepracujeme. Cukrárskym sáčkom tvoríme bochníčky na tukom vymastený plech a pečieme v horúcej rúre asi 20 minút (ak je to možné po dobu pečenia rúru neotvárať). Upečené venčeky ešte horúce rozkrojíme a necháme vychladnúť. Potom je plníme jahodovým krémom a polejeme citrónovou polevou. Krém pripravíme tak, že maslo, rastlinné maslo a cukor ušľaháme do ľahkej peny a vmiešame vychladnutý stužený tuk a jahody (jahody musia mať izbovú teplotu, inak sa krém zrazí).



V našej kuchárke bolo okrem receptu Jahodové venčeky nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Citrónové venčeky   Jahodové taštičky   Maslové venčeky   Opité jahodové rezy   Orieškové venčeky s vínom   Viedenské venčeky   Žĺtkové venčeky   Žĺtkové venčeky II  


jahodové venčeky, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!