KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek Na recept jahodové venčeky potrebujeme tieto suroviny: • 3/4 hrnčeka hrubej múky • 1 hrnček vody • 8 lyžíc masla • 4 vajcia • štipka soli • na krém: 1 hrnček roztlačených jahôd + 6 lyžíc práškového cukru + 2-3 lyžice stuženého tuku + pol kocky masla + pol kocky rastlinného masla Recept jahodové venčeky pripravíme takto:
Vodu privedieme k varu a pridáme štipku soli a maslo. Až sa začne voda variť, pomaly do nej sypeme múku a miešame, až je cesto hladké, lesklé a nelepí sa na varechu ani na dno nádoby. Potom dáme dole z ohňa a necháme vychladnúť. Do vlažného cesta zapracujeme postupne po jednom vajcia a cesto dobre prepracujeme. Cukrárskym sáčkom tvoríme bochníčky na tukom vymastený plech a pečieme v horúcej rúre asi 20 minút (ak je to možné po dobu pečenia rúru neotvárať). Upečené venčeky ešte horúce rozkrojíme a necháme vychladnúť. Potom je plníme jahodovým krémom a polejeme citrónovou polevou. Krém pripravíme tak, že maslo, rastlinné maslo a cukor ušľaháme do ľahkej peny a vmiešame vychladnutý stužený tuk a jahody (jahody musia mať izbovú teplotu, inak sa krém zrazí). V našej kuchárke bolo okrem receptu Jahodové venčeky nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Citrónové venčeky Jahodové taštičky Maslové venčeky Opité jahodové rezy Orieškové venčeky s vínom Viedenské venčeky Žĺtkové venčeky Žĺtkové venčeky II jahodové venčeky, recept, sladkosti |
|