Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je streda, 11. decembra, meniny má: Hilda

Hrozienkové srdiečka

Kategória: sladkosti, vianočné jedlá

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hrozienkové srdiečka potrebujeme tieto suroviny:

   • 240 g hladkej múky
   • 80 g práškového cukru
   • 110 g masla
   • 80 g hrozienok
   • 20 g orieškov
   • 2 žĺtky
   • 1 bielok na potretie
   • čokoláda na poliatie
   • na mandľovú zmes: 100 g mandlí + 120g práškového cukru + 1 bielok + 1 lyžica rumu
Recept hrozienkové srdiečka pripravíme takto:
Do múky pridáme cukor, maslo, hrozienka posekané nadrobno, posekané orechy, žĺtky, zamiesime cesto a dáme odpočívať do chladu. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 3 mm, formičkou povykrajujeme na malé srdiečka, uložíme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a upečieme do ružova. Medzitým pripravíme mandľovú zmes: mandle obaríme vriacou vodou, ošúpeme, zomelieme a premiešame s cukrom, bielkom a rumom. Tuhšiu zmes vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a povykrajujeme také isté srdiečka ako z cesta. Medzi dve upečené a vychladnuté srdiečka vložíme jedno srdiečko z mandľovej zmesi natreté z oboch strán bielkom, ľahko stlačíme a polovice každého srdiečka polejeme roztopenou čokoládou.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Hrozienkové srdiečka nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Anízové srdiečka   Francúzske srdiečka   Parížske srdiečka  


hrozienkové srdiečka, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2019 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!