KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela Na recept hrozienkové srdiečka potrebujeme tieto suroviny: • 240 g hladkej múky • 80 g práškového cukru • 110 g masla • 80 g hrozienok • 20 g orieškov • 2 žĺtky • 1 bielok na potretie • čokoláda na poliatie • na mandľovú zmes: 100 g mandlí + 120g práškového cukru + 1 bielok + 1 lyžica rumu Recept hrozienkové srdiečka pripravíme takto:
Do múky pridáme cukor, maslo, hrozienka posekané nadrobno, posekané orechy, žĺtky, zamiesime cesto a dáme odpočívať do chladu. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 3 mm, formičkou povykrajujeme na malé srdiečka, uložíme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a upečieme do ružova. Medzitým pripravíme mandľovú zmes: mandle obaríme vriacou vodou, ošúpeme, zomelieme a premiešame s cukrom, bielkom a rumom. Tuhšiu zmes vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a povykrajujeme také isté srdiečka ako z cesta. Medzi dve upečené a vychladnuté srdiečka vložíme jedno srdiečko z mandľovej zmesi natreté z oboch strán bielkom, ľahko stlačíme a polovice každého srdiečka polejeme roztopenou čokoládou. V našej kuchárke bolo okrem receptu Hrozienkové srdiečka nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Anízové srdiečka Francúzske srdiečka Parížske srdiečka hrozienkové srdiečka, recept, sladkosti |
|