Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela

Hovädzie medailóniky

Kategória: minútky, hovädzie mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovädzie medailóniky potrebujeme tieto suroviny:

   • 4 hovädzie plátky zo sviečkovice
   • 4 plátky prerastenej slaniny
   • 1 menší pór
   • 2 lyžice masla
   • olej na opekanie
   • olivový olej na potretie
   • francúzska horčica
   • 10 koktejlových paradajok
   • 1 väčšia mrkva
   • 8 šalotiek
   • 2 menšie cukety
   • na omáčku: 150 ml mäsového vývaru
   • 100 ml suchého bieleho vína
   • 1 plechovka lúpaných paradajok
   • 1 lyžička kukuričného škrobu
   • 1 lyžica sladkej sójovej omáčky
   • soľ
   • mleté korenie štyroch farieb
Recept hovädzie medailóniky pripravíme takto:
Každý plátok mäsa potrieme olivovým olejom, horčicou, osolíme, okoreníme, položíme naň kúsok umytého póru, zabalíme do rolky, obalíme slaninou a do špirály zviažeme potravinárskou niťou. Opekáme na oleji z každej strany asi 5 minút, potom vyberieme a odložíme do tepla. V panvici rozpustíme maslo a opečieme šalotky, na kolieska nakrájanú cuketu, polovice paradajok a na plátky nakrájanú mrkvu. Okoreníme čerstvo pomletým korením a opekáme asi 10 minút. Potom zeleninu vyberieme a necháme na sitku odkvapkať. Do výpeku z mäsa vlejeme vývar, sójovú omáčku, lúpané paradajky a pridáme kúsok masla. Šťavu prípadne zahustíme škrobom rozmiešaným v 50 ml studenej vody. Pred koncom varenia pridáme víno a dobre premiešame. Podávame so zemiakmi, opečenou zeleninou a omáčkou.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Hovädzie medailóniky nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Hovädzie medajlóny   Hovädzie Waldorf  


hovädzie medailóniky, recept, minútky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!