![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je pondelok, 02. októbra, meniny má: Levoslav ![]() • 4 hovädzie plátky zo sviečkovice • 4 plátky prerastenej slaniny • 1 menší pór • 2 lyžice masla • olej na opekanie • olivový olej na potretie • francúzska horčica • 10 koktejlových paradajok • 1 väčšia mrkva • 8 šalotiek • 2 menšie cukety • na omáčku: 150 ml mäsového vývaru • 100 ml suchého bieleho vína • 1 plechovka lúpaných paradajok • 1 lyžička kukuričného škrobu • 1 lyžica sladkej sójovej omáčky • soľ • mleté korenie štyroch farieb Recept hovädzie medailóniky pripravíme takto:
Každý plátok mäsa potrieme olivovým olejom, horčicou, osolíme, okoreníme, položíme naň kúsok umytého póru, zabalíme do rolky, obalíme slaninou a do špirály zviažeme potravinárskou niťou. Opekáme na oleji z každej strany asi 5 minút, potom vyberieme a odložíme do tepla. V panvici rozpustíme maslo a opečieme šalotky, na kolieska nakrájanú cuketu, polovice paradajok a na plátky nakrájanú mrkvu. Okoreníme čerstvo pomletým korením a opekáme asi 10 minút. Potom zeleninu vyberieme a necháme na sitku odkvapkať. Do výpeku z mäsa vlejeme vývar, sójovú omáčku, lúpané paradajky a pridáme kúsok masla. Šťavu prípadne zahustíme škrobom rozmiešaným v 50 ml studenej vody. Pred koncom varenia pridáme víno a dobre premiešame. Podávame so zemiakmi, opečenou zeleninou a omáčkou. V našej kuchárke bolo okrem receptu Hovädzie medailóniky nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Hovädzie medajlóny Hovädzie Waldorf hovädzie medailóniky, recept, minútky |
|