![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je pondelok, 25. septembra, meniny má: Vladislav ![]() • 250 g vareného rybieho mäsa • 2 vajcia • 1,5 dcl hustej bešamelovej omáčky • soľ • mleté čierne korenie • trocha masla Recept francúzsky rybí nákyp pripravíme takto:
Uvarenú rybu očistíme, stiahneme kožu, mäso buď rozdrvíme vidličkou na jemnú kašu alebo pomeleme, rozriedime bešamelovou omáčkou, okoreníme, osolíme a zohrievame. Keď zmes začne vrieť, odstavíme a pomaly za stáleho miešania pridáme žĺtky a z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Potom všetko vylejeme do nákypovej formy vymastenej maslom a v mierne teplej rúre pečieme asi 20 minút. Upečený nákyp vyklopíme a hneď podávame. V našej kuchárke bolo okrem receptu Francúzsky rybí nákyp nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Šampiňónový nákyp francúzsky rybí nákyp, recept, špeciality |
|