![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 21. septembra, meniny má: Matúš ![]() • 1 kg zemiakov • 8 hláv bedle vysokej • 1 cibuľa • 2 vajcia • smotana na varenie 12% • soľ • čierne mleté korenie • rasca • majorán Recept francúzske zemiaky s jedlou bedľou pripravíme takto:
Zemiaky nakrájame na kolieska a uvaríme v osolenej vode (asi 10 minút). Na masti opražíme cibuľu nakrájanú na mesiačiky, pridáme na väčšie kusy natrhanými čerstvú bedľu, soľ, čierne korenie, rascu a majoránku a dusíme asi 15 minút. Pekáč vymastíme masťou, na dno dáme polovicu množstva zemiakov, na ne dáme cibuľohubovú zmes, na to druhú polovicu zemiakov a zalejeme to smotanou rozmiešanou s vajciami a troškou soli. Pekáč prikryjeme a pečieme v rúre pri 160°C asi 40 minút. Potom odkryjeme a dopečieme ešte asi 10 minút. V našej kuchárke bolo okrem receptu Francúzske zemiaky s jedlou bedľou nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Alpské zemiaky Anjelské zemiaky Apoštolské zemiaky Bavorské zemiaky Belgické plnené zemiaky Bengálske zemiaky Bryndzové zemiaky Dusené zemiaky s čerstvými hubami Farmárske zemiaky Francúzske zemiaky Francúzske zemiaky s jedlou bedľou Gratinované zemiaky Gratinované zemiaky II Chrumkavé zemiaky na portugalský spôsob Jogurtové zemiaky Krušnohorské zemiaky Liptovské zemiaky Lyonské zemiaky Moravské zemiaky Pečené zemiaky plnené bryndzou Pečené zemiaky s bryndzou Pečené zemiaky s bylinkami Pečené zemiaky s cesnakom, maslom a bylinkami Pečené zemiaky s omáčkou na francúzsky spôsob Poľovnícke zemiaky Poľovnícke zemiaky II Pražské zemiaky Prekladané zemiaky Savojské zemiaky Spišské zemiaky Zapečené zemiaky s paradajkami a syrom Zapečené zemiaky s parmezánom Zapečené zemiaky so špenátom Zapekané zemiaky s kyslou kapustou Zemiaky s bryndzou Zemiaky s hubovou omáčkou Zemiaky s kapustou a smotanou Zemiaky so slaninou Zemiaky so slaninou, šampiňónmi a syrom Zemiaky so špenátom Zemiaky v slanine Zemiaky v škrupine Žobrácke zemiaky francúzske zemiaky s jedlou bedľou, recept, hlavné jedlá |
|