Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela

Dedinský boršč

Kategória: polievky, hovädzie mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dedinský boršč potrebujeme tieto suroviny:

   • 500 g hovädzieho mäsa s kosťou
   • 500 g červenej repy
   • celé čierne korenie
   • 1 bobkový list
   • 3 lyžice masla
   • šťava z 1 citróna
   • 1 lyžica rajčinového pretlaku
   • cukor
   • 1 mrkva
   • 1 petržlen
   • 1 cibuľa
   • 300 g bielej kapusty
   • 2 lyžice kyslej smotany
   • petržlenová vňať
   • soľ
Recept dedinský boršč pripravíme takto:
Umyté mäso zalejeme 1,5 litrom vody, osolíme, pridáme bobkový list a niekoľko zrniek korenia a varíme 1 hodinu. V hrnci rozpustíme 2 lyžice masla, vložíme na hranolky nakrájanú olúpanú repu, pridáme citrónovú šťavu, cukor, soľ, rajčinový pretlak a 30 minút dusíme. Nadrobno nakrájanú cibuľu zosklovatíme na 1 lyžici masla, pridáme kolieska mrkvy a petržlenu a 10 minút na miernom ohni opekáme. Mäso vyberieme z vývaru, vykostíme a nakrájame na kocky. Do vývaru vložíme zeleninu, nastrúhanú kapustu a 20 minút povaríme. Potom pridáme repu a mäso a všetko ešte 5 minút povaríme. Nakoniec polievku zahustíme smotanou a posypeme vňaťou.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Dedinský boršč nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Boršč   Boršč bieloruský   Boršč chalupársky  


dedinský boršč, recept, polievky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!