KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela Na recept dedinský boršč potrebujeme tieto suroviny: • 500 g hovädzieho mäsa s kosťou • 500 g červenej repy • celé čierne korenie • 1 bobkový list • 3 lyžice masla • šťava z 1 citróna • 1 lyžica rajčinového pretlaku • cukor • 1 mrkva • 1 petržlen • 1 cibuľa • 300 g bielej kapusty • 2 lyžice kyslej smotany • petržlenová vňať • soľ Recept dedinský boršč pripravíme takto:
Umyté mäso zalejeme 1,5 litrom vody, osolíme, pridáme bobkový list a niekoľko zrniek korenia a varíme 1 hodinu. V hrnci rozpustíme 2 lyžice masla, vložíme na hranolky nakrájanú olúpanú repu, pridáme citrónovú šťavu, cukor, soľ, rajčinový pretlak a 30 minút dusíme. Nadrobno nakrájanú cibuľu zosklovatíme na 1 lyžici masla, pridáme kolieska mrkvy a petržlenu a 10 minút na miernom ohni opekáme. Mäso vyberieme z vývaru, vykostíme a nakrájame na kocky. Do vývaru vložíme zeleninu, nastrúhanú kapustu a 20 minút povaríme. Potom pridáme repu a mäso a všetko ešte 5 minút povaríme. Nakoniec polievku zahustíme smotanou a posypeme vňaťou. V našej kuchárke bolo okrem receptu Dedinský boršč nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Boršč Boršč bieloruský Boršč chalupársky dedinský boršč, recept, polievky |
|