KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela Na recept čokoládové preclíky potrebujeme tieto suroviny: • 150 g hladkej múky • 100 g tuku • 50 g práškového cukru • 1 žĺtok • 50 g čokolády Recept čokoládové preclíky pripravíme takto:
Suroviny vypracujeme na hladké cesto a dáme ho stuhnúť do chladničky. Potom cesto rozdelíme na malé kúsky a z nich šúľame valčeky. Tie rozrežeme na také dlhé kúsky, aké veľké chceme mať praclíky, vytvarujeme praclíky a upečieme v mierne vyhriatej rúre – pri 160°C asi 10–12 minút. Pečivo sa musí rozležať asi 3 týždne. Tesne pred Vianocami zdobíme máčaním polovičiek alebo celých praclíkov v čokoládovej poleve, alebo ozdobíme puntíkmi z bielej polevy. V našej kuchárke bolo okrem receptu Čokoládové preclíky nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Čokoládové hviezdičky Čokoládové jednohubky I Čokoládové jednohubky II Čokoládové jednohubky III Čokoládové koláčiky s plnkou Čokoládové košíčky Čokoládové pralinky Čokoládové srdce Čokoládové tyčinky Čokoládové veľkonočné hniezdo Hrušky v horkém čokoládovém krému Medovo-čokoládové hrušky Velikonoční čokoládové lanýže čokoládové preclíky, recept, sladkosti |
|