Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek

Burgundské hovězí maso

Kategória: hlavné jedlá, hovädzie mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept burgundské hovězí maso potrebujeme tieto suroviny:

   • 500 g hovädzieho mäsa zo stehna
   • 40 g slaniny
   • 150 g šampiňónov
   • 60 g cibule
   • 2 strúčiky cesnaku
   • 2 dcl červeného vína
   • štipka čierneho mletého korenia
   • 1 bobkový list
   • 1 klinček
   • tymian
   • 30 g masti
   • 1 lyžica paradajkového pretlaku
   • 1 lyžica solamylu
   • pol lyžičky cukru
   • citrónová šťava
Recept burgundské hovězí maso pripravíme takto:
Slaninu nakrájame na kúsky a osmažíme. Smaženú slaninu vyberieme, na vysmaženém tuku opražíme 4 kocky hovädzieho mäsa, zalejeme červeným vínom, pridáme bobkový list, klinček a tymián, prikryjeme a dusíme domäkka. Na troške masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a šampiňóny, osolíme, pridáme rozotrený cesnak, korenie a paradajkový pretlak a chvíľu dusíme. Túto zmes pridáme k hotovému mäsu a opäť chvíľu podusíme. Pred koncom dusenia rozmiešame v troche vody solamyl, pridáme ho k mäsu a ešte chvíľu povaríme. Nakoniec dochutíme cukrom alebo citrónovou šťavou. Pred podávaním je potrebné vybrať z hrnca bobkový list a klinček.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Burgundské hovězí maso nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Burgundské bravčové stehno  


burgundské hovězí maso, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!