KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek Na recept burgundské hovězí maso potrebujeme tieto suroviny: • 500 g hovädzieho mäsa zo stehna • 40 g slaniny • 150 g šampiňónov • 60 g cibule • 2 strúčiky cesnaku • 2 dcl červeného vína • štipka čierneho mletého korenia • 1 bobkový list • 1 klinček • tymian • 30 g masti • 1 lyžica paradajkového pretlaku • 1 lyžica solamylu • pol lyžičky cukru • citrónová šťava Recept burgundské hovězí maso pripravíme takto:
Slaninu nakrájame na kúsky a osmažíme. Smaženú slaninu vyberieme, na vysmaženém tuku opražíme 4 kocky hovädzieho mäsa, zalejeme červeným vínom, pridáme bobkový list, klinček a tymián, prikryjeme a dusíme domäkka. Na troške masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a šampiňóny, osolíme, pridáme rozotrený cesnak, korenie a paradajkový pretlak a chvíľu dusíme. Túto zmes pridáme k hotovému mäsu a opäť chvíľu podusíme. Pred koncom dusenia rozmiešame v troche vody solamyl, pridáme ho k mäsu a ešte chvíľu povaríme. Nakoniec dochutíme cukrom alebo citrónovou šťavou. Pred podávaním je potrebné vybrať z hrnca bobkový list a klinček. V našej kuchárke bolo okrem receptu Burgundské hovězí maso nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Burgundské bravčové stehno burgundské hovězí maso, recept, hlavné jedlá |
|