![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je pondelok, 25. septembra, meniny má: Vladislav ![]() • 750 g prerasteného bôčika • 5 cibúľ • 1 hlava cesnaku • 1 lyžička mletej sladkej papriky • soľ • rasca • štipka šalvie • 3 lyžice kečupu Recept bravčový bôčik na cibuľke pripravíme takto:
Bravčový bôčik s kožou umyjeme, osušíme a kožu narežeme na štvorčeky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cesnak ošúpeme, polovicu paličky prelisujeme a zvyšok nasekáme nadrobno. Kečup premiešame s šalviou, prelisovaným cesnakom a mletou sladkou paprikou. Mäso osolíme, posypeme rascou a do zárezov vtlačíme nasekaný cesnak. Bôčik vložíme do pekáča kožou nadol a pečieme pri 180°C asi 30 minút. Potom mäso otočíme, potrieme zmesou kečupu, cesnaku a šalvie, zasypeme cibuľou, podlejeme vývarom a za občasného podlievania vlastnou šťavou pečieme domäkka. Mäkké mäso vyberieme a pokrájame. Bravčový bôčik na cibuľke podávame s duseným špenátom a zemiakovou knedľou alebo len s čerstvým chlebom. V našej kuchárke bolo okrem receptu Bravčový bôčik na cibuľke nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Belehradský bravčový rezeň Bôčik na kapuste Bôčik v kapuste Bôčikové rezne Bravčová pečeň na cibuľke Bravčový bôčik v čínskej kapuste Bravčový guláš na víne Bravčový guláš s tatarkou Bravčový jazyk na cesnaku Bravčový jazyk na cibuli Bravčový jazyk v citrónovej omáčke Bravčový prírodný rezeň s horčicou Bravčový rezeň Bravčový rezeň Ondráš Bravčový rezeň s ementálom Bravčový rezeň s holandskou omáčkou Bravčový rezeň so slivkami Farebný bravčový guláš Krčmársky bravčový guláš Lečo s pečeným bravčovým mäsom Pivovarský bôčik Plnený bôčik so špenátom Plnený bravčový bôčik Prírodný bravčový rezeň s orechmi Sedliacky bravčový guláš s chrenom Špecle s bravčovým mäsom Špenát s bravčovým mäsom Vyprážaný bravčový jazyk Vyprážaný bravčový jazyk s cesnakom Zapečená fazuľa s bôčikom Zapečený bravčový bôčik s hubami bravčový bôčik na cibuľke, recept, hlavné jedlá |
|