Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek
BourgignonKategória: hlavné jedlá, hovädzie mäsoHodnotenie receptu: Na recept bourgignon potrebujeme tieto suroviny: • 750 g hovädzieho mäsa • slanina • 3 veľké cibule • 400 g mrkvy • soľ • čierne mleté korenie • tymián • bobkový list • 1 l červeného vína Recept bourgignon pripravíme takto: Mäso nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko naskladáme do kameninového hrnca, striedavo vrstvu cibule, mäsa a mrkvy. Celé to zalejeme vínom (nešetríme!), pridáme korenie a necháme deň a noc odležať v chlade.
Druhý deň scedíme víno (nevylievame!) a rozoberieme jednotlivé zložky. Na slanine necháme zosklovatieť cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme mäso, orestujeme, potom pridáme mrkvu. Zalejeme vínnym nálevom, v ktorom bolo mäso naložené a na miernom ohni necháme asi 3 hodiny pomaly bublať.
Pokiaľ sa táto záverečná fáza robí v tlakovom hrnci, stačí 1 hodina. Bourgignon podávame najlepšie s bielym chlebom.
bourgignon, recept, hlavné jedlá Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2024 CBMonitor.cz Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!