Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek

Bourgignon

Kategória: hlavné jedlá, hovädzie mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bourgignon potrebujeme tieto suroviny:

   • 750 g hovädzieho mäsa
   • slanina
   • 3 veľké cibule
   • 400 g mrkvy
   • soľ
   • čierne mleté korenie
   • tymián
   • bobkový list
   • 1 l červeného vína
Recept bourgignon pripravíme takto:
Mäso nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko naskladáme do kameninového hrnca, striedavo vrstvu cibule, mäsa a mrkvy. Celé to zalejeme vínom (nešetríme!), pridáme korenie a necháme deň a noc odležať v chlade. Druhý deň scedíme víno (nevylievame!) a rozoberieme jednotlivé zložky. Na slanine necháme zosklovatieť cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme mäso, orestujeme, potom pridáme mrkvu. Zalejeme vínnym nálevom, v ktorom bolo mäso naložené a na miernom ohni necháme asi 3 hodiny pomaly bublať. Pokiaľ sa táto záverečná fáza robí v tlakovom hrnci, stačí 1 hodina. Bourgignon podávame najlepšie s bielym chlebom.





bourgignon, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!