Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je streda, 24. apríla, meniny má: Juraj

Boršč bieloruský

Kategória: polievky, hovädzie mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boršč bieloruský potrebujeme tieto suroviny:

   • 300 g kostí
   • 200 g predného hovädzieho mäsa
   • polovica klobásy
   • 200 g červenej repy
   • 200 g zemiakov
   • 50 g mrkvy
   • 20 g petržlenu
   • 1 cibuľa
   • 3 lyžice paradajkového pretlaku
   • 30 g masti
   • 1 lyžica hladkej múky
   • štipka cukru
   • ocot
   • soľ
   • korenie
   • 1,3 l vody
   • bobkový list
   • kyslá smotana
Recept boršč bieloruský pripravíme takto:
Mrkvu, petržlen a cibuľu nakrájame na rezance, opražíme na časti masti, pridáme paradajkový pretlak a dusíme asi 5 minút. Olúpanú červenú repu nakrájame na rezance a dusíme v troche vývaru domäkka. Zemiaky pokrájané na rezance zalejeme horúcim vývarom, privedieme k varu, pridáme červenú repu, svetlú zápražku zo zvyšku masti a múky, korenie a varíme ešte 10 až 15 minút. Boršč osladíme, okyslíme, pridáme hovädzie mäso pokrájané na rezance a klobásu pokrájanú na kolieska a povaríme niekoľko minút. Pri podávaní vložíme do každej porcie 1 až 2 lyžice kyslej smotany.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Boršč bieloruský nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Boršč   Boršč chalupársky   Dedinský boršč  


boršč bieloruský, recept, polievky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!