KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je streda, 24. apríla, meniny má: Juraj Na recept boršč bieloruský potrebujeme tieto suroviny: • 300 g kostí • 200 g predného hovädzieho mäsa • polovica klobásy • 200 g červenej repy • 200 g zemiakov • 50 g mrkvy • 20 g petržlenu • 1 cibuľa • 3 lyžice paradajkového pretlaku • 30 g masti • 1 lyžica hladkej múky • štipka cukru • ocot • soľ • korenie • 1,3 l vody • bobkový list • kyslá smotana Recept boršč bieloruský pripravíme takto:
Mrkvu, petržlen a cibuľu nakrájame na rezance, opražíme na časti masti, pridáme paradajkový pretlak a dusíme asi 5 minút. Olúpanú červenú repu nakrájame na rezance a dusíme v troche vývaru domäkka. Zemiaky pokrájané na rezance zalejeme horúcim vývarom, privedieme k varu, pridáme červenú repu, svetlú zápražku zo zvyšku masti a múky, korenie a varíme ešte 10 až 15 minút. Boršč osladíme, okyslíme, pridáme hovädzie mäso pokrájané na rezance a klobásu pokrájanú na kolieska a povaríme niekoľko minút. Pri podávaní vložíme do každej porcie 1 až 2 lyžice kyslej smotany. V našej kuchárke bolo okrem receptu Boršč bieloruský nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Boršč Boršč chalupársky Dedinský boršč boršč bieloruský, recept, polievky |
|