Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela

Boloňská omáčka

Kategória: hlavné jedlá, bravčové mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boloňská omáčka potrebujeme tieto suroviny:

   • 300 g mletého mäsa
   • 50 g slaniny
   • 1 cibuľa
   • 1 mrkva
   • 50 g zeleru
   • 4 strúčiky cesnaku
   • 2 lyžičky pretlaku
   • 5 lyžíc kečupu
   • sójová omáčka
   • soľ
   • čierne korenie
   • nové korenie
   • 2 bobkové listy
   • 150 ml vody
   • 150 ml bieleho vína
Recept boloňská omáčka pripravíme takto:
Cibuľu nakrájanú nadrobno a slaninu nakrájanú na malé kocky opražíme na rozpálenom tuku. Potom pridáme jemne nastrúhaný zeler a mrkvu a všetko opečieme dozlata. Pridáme mleté ​​mäso a orestujeme, postupne pridávame rozotrený cesnak, paradajkový pretlak, kečup, všetko korenie, vodu a víno​​, premiešame a prikryté dusíme asi 30 minút na miernom ohni. Hotovou boloňskou omáčkou prelejeme porcie uvarených cestovín a posypeme nasekanou pažítkou, tymiánom a nastrúhaným syrom.



V našej kuchárke bolo okrem receptu Boloňská omáčka nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať:

Juhočeská hubová omáčka   Kôprová omáčka s hovädzím mäsom   Maková omáčka   Paradajková omáčka   Paradajková omáčka s hovädzím mäsom   Pečeňová omáčka   Poľská omáčka   Špargľová omáčka   Tuniaková omáčka s paradajkami   Znojemská omáčka  


boloňská omáčka, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!