KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela Na recept boloňská omáčka potrebujeme tieto suroviny: • 300 g mletého mäsa • 50 g slaniny • 1 cibuľa • 1 mrkva • 50 g zeleru • 4 strúčiky cesnaku • 2 lyžičky pretlaku • 5 lyžíc kečupu • sójová omáčka • soľ • čierne korenie • nové korenie • 2 bobkové listy • 150 ml vody • 150 ml bieleho vína Recept boloňská omáčka pripravíme takto:
Cibuľu nakrájanú nadrobno a slaninu nakrájanú na malé kocky opražíme na rozpálenom tuku. Potom pridáme jemne nastrúhaný zeler a mrkvu a všetko opečieme dozlata. Pridáme mleté mäso a orestujeme, postupne pridávame rozotrený cesnak, paradajkový pretlak, kečup, všetko korenie, vodu a víno, premiešame a prikryté dusíme asi 30 minút na miernom ohni. Hotovou boloňskou omáčkou prelejeme porcie uvarených cestovín a posypeme nasekanou pažítkou, tymiánom a nastrúhaným syrom. V našej kuchárke bolo okrem receptu Boloňská omáčka nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Juhočeská hubová omáčka Kôprová omáčka s hovädzím mäsom Maková omáčka Paradajková omáčka Paradajková omáčka s hovädzím mäsom Pečeňová omáčka Poľská omáčka Špargľová omáčka Tuniaková omáčka s paradajkami Znojemská omáčka boloňská omáčka, recept, hlavné jedlá |
|