Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek
Beťárska polievkaKategória: polievky, bravčové mäsoHodnotenie receptu: Na recept beťárska polievka potrebujeme tieto suroviny: • 100 g údeného bôčika • 100 g párkov • 350 g kyslej kapusty • 100 g cibule • 3 strúčiky cesnaku • 1,5 l vody • 2 dcl kyslej smotany • 50 g tuku • 2 lyžice hladkej múky • 50 g rajčiakového pretlaku • soľ • mleté čierne korenie • mletá červená paprika • 2 bobkové listy • rasca Recept beťárska polievka pripravíme takto: Nadrobno posekanú cibuľu opražíme na tuku, pridáme rajčiakový pretlak, mletú červenú papriku a trocha podlejeme vodou. Pridáme ešte na kocky pokrájaný údený bôčik a všetko spolu udusíme do polomäkka. Potom pridáme kyslú kapustu, bobkový list, rascu, rozotretý cesnak a soľ, dolejeme vodou a uvaríme do mäkka. V smotane rozhabarkujeme múku, vlejeme do polievky a prevaríme. Nakoniec dochutíme korením, prípadne pridáme trochu cukru, ak je kapusta prikyslá, a pridáme na kolieska pokrájaný párok.
beťárska polievka, recept, polievky Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2024 CBMonitor.cz Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!