Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela

Bažant po česku

Kategória: špeciality, divina

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bažant po česku potrebujeme tieto suroviny:

   • 1,3 kg bažanta
   • 40 g slaniny
   • 40 g bielej husacej pečene
   • 40 g cibule
   • 20 g masla
   • 60 g tuku
   • 20 g hľuzoviek
   • 8 g hladkej múky
   • 12 g soli
   • 0,8 g čierneho korenia
   • 0,8 g nového korenia
Recept bažant po česku pripravíme takto:
Bažanta prešpikujeme polovičnou dávkou slaniny a osolíme. Nadrobno nakrájanú cibuľu, zvyšok slaniny a celé korenie chvíľku osmažíme na tuku, vložíme bažanta a pečeň a opekáme vo svetlej cibuľke po oboch stranách. Opečenú husaciu pečeň vyberieme, bažanta podlejeme trochou vriacej vody a pri občasnom prelievania vlastnou šťavou pečieme v rúre po oboch stranách do červena a do mäkka. Pečeného bažanta vyberieme, šťavu smažíme do tuku, potom zaprášime múkou, opražíme do červena, a zalejeme takým množstvom vody, aby po rozmiešaní bola šťava riedka. Tú potom varíme, až sa hustnúcej šťava začne oddeľovať od tuku, ktorý sa usadzuje na povrchu šťavy. Pečeného bažanta naporcujeme na štvrťky, ktoré dáme na teplý tanier, ozdobíme slabými plátky husacej pečene, hľuzovkami a podlievame necezenou šťavou. Bažanta po česku podávame s varenými zemiakmi přelitými tukom zo šťavy a posypanými nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.





bažant po česku, recept, špeciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!