KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 20. apríla, meniny má: Marcel Na recept bavorská fašírka potrebujeme tieto suroviny: • 800 g hovädzieho mäsa • 200 g bravčového mäsa • 250 g slaniny • soľ • pol lyžičky muškátového kvetu • lyžička korenia • 30 g masla • 1 cibuľa Recept bavorská fašírka pripravíme takto:
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky, ktoré pomelieme, ale každý druh oddelene. Slaninu nakrájame nadrobno. Mleté hovädzie mäso najprv prepracujeme a potom zmiešame so slaninou, bravčovým mletým mäsom a korením. Pridáme len toľko vody, aby hmota bola vláčna, ale nie riedka. Potom zo zmesi urobíme šišku. Cibuľu ošúpeme, nasekáme a dáme do pekáča vymasteného maslom, na ňu dáme šišku mletého mäsa a pečieme v predhriatej rúre pri 180°C. Bavorskú fašírku podávame so zemiakovou kašou. V našej kuchárke bolo okrem receptu Bavorská fašírka nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Bavorská bravčová pečienka Hubová fašírka bavorská fašírka, recept, hlavné jedlá |
|