KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je piatok, 29. marca, meniny má: Miroslav Na recept bavorská bravčová pečienka potrebujeme tieto suroviny: • 750 g bravčového mäsa • 2 veľké cibule • 200 g mrkvy • 200 g zeleru • 1 pór • kôrka z krajca chleba • hladká múka • prepustené maslo • 0,5 l čierneho piva • cesnak • soľ • čierne korenie • majorán • rozmarín • bazalka • rasca Recept bavorská bravčová pečienka pripravíme takto:
Mäso (stehno, pliecko alebo kotlety) umyjeme, vykostíme, naklepeme, narežeme kožu, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a na panvici s rozpáleným rozpusteným maslom prudko opečieme zo všetkých strán. Potom mäso položíme do pekáča, obložíme kosťami a rozštvrtenými cibuľami, posypeme bylinkami, drveným cesnakom a jemne nakrájanou mrkvou, zelerom, pórom a chlebovou kôrkou. Mäsovým vývarom vypláchneme panvicu (pričom zoškrabneme prípečky) a prelejeme ním mäso. Dáme do predhriatej rúry a pečieme 1,5-2 hodiny, podľa potreby podlievame pivom. Dopekáme v nezakrytom pekáči, aby šťava získala farbu a pečienka kôrku. Mäso vyberieme a nakrájame na plátky asi 1,5 cm hrubé. Šťavu precedíme do hrnca a zahustíme múkou. Bavorskú bravčovú pečienku podávame so zemiakovými alebo žemľovými knedľami. V našej kuchárke bolo okrem receptu Bavorská bravčová pečienka nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Andaluzská bravčová pečeň Anglická bravčová pečeň Bavorská fašírka Bravčová krkovička so syrovou kôrkou Bravčová panenka na cesnaku Bravčová panenka na slanine Bravčová panenka s holandskou omáčkou Bravčová panenka so slaninou Bravčová pečeň na cibuľke Bravčová pečeň na japonský spôsob Bravčová pečeň obalená cibuľou Cigánska hovädzia pečienka Cigánska pečienka s paprikovou náplňou Hovädzia sviečková pečienka v lístkovom ceste Pikantná bravčová pečeň v alobale Rolovaná teľacia pečienka Sedliacka bravčová bašta Teľacia pečienka na masle bavorská bravčová pečienka, recept, hlavné jedlá |
|