Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela
Arašidový ježkoKategória: sladkostiHodnotenie receptu: Na recept arašidový ježko potrebujeme tieto suroviny: • 350 g polohrubej múky • 120 g kryštálového cukru • 200 g rastlinného tuku • 1 vajce • 1/2 balenia kypriacho prášku do pečiva • štipka soli • 150 g mletých arašidov • na karamel: 50 g kryštálového cukru + 1 lyžica masla + 50 g celých arašidov • 3 lyžice džemu Recept arašidový ježko pripravíme takto: Z polohrubej múky, tuku, vajcia, cukru, mletých arašidov, prášku do pečiva a štipky soli vypracujeme tuhšie cesto a necháme odpočinúť asi 20 minút. Potom z neho vyvaľkámeme plát hrubý 3-4 mm, zo ktorého vykrajujeme ježkov. Dáme na vymastěný plech a upečieme v predhriatej rúre. Zlepíme džemom a namáčame v karamele – na panvici rozpustíme 50 g cukru na karamel, pridáme lyžicu masla a 50 g arašidov, ktoré v karamele riadne obalíme.
arašidový ježko, recept, sladkosti Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2024 CBMonitor.cz Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!