![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je utorok, 26. septembra, meniny má: Edita ![]() • 300 g hladkej múky • 250 g práškového cukru • 2 vajcia • 1 lyžica čerešňovice • 1,5 lyžice mletého anízu • 1 balenie celého anízu na posypanie • štipka soli Recept anízové srdiečka pripravíme takto:
Vajcia za postupného pridávania cukru našľaháme do tuhého krému, pridáme čerešňovicu, mletý aníz, múku a soľ, vypracujeme hladké cesto, ktoré vo fólii necháme odležať. Potom vyvaľkáme plát asi 5 mm hrubý a formičkou vykrajujeme srdiečka (približne 5 cm veľké). Silne vymastený plech posypeme anízovými semienkami a srdiečka na ne opatrne položíme. Pri izbovej teplote necháme 12 hodín zaschnúť. Nakoniec pečieme v predhriatej rúre pri 150°C. V našej kuchárke bolo okrem receptu Anízové srdiečka nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Anízové rohlíčky Francúzske srdiečka Hrozienkové srdiečka Parížske srdiečka anízové srdiečka, recept, sladkosti |
|